Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en het antwoord op die vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat je gegevens onderaan deze pagina achter dan neem ik contact met je op.

Kan ik met alle vragen en klachten terecht?

Met veel vragen en klachten wel. Maar niet met alles. Tijdens de intake bepalen we samen of én wat voor traject voor jou geschikt is. Als tijdens de intake blijkt dat ik je niet verder kan helpen, verwijs ik je door. Of geef ik je tips hoe je verder kan.

Hoe lang duurt een traject?

Dit hangt af van je vraag en wat je wilt bereiken. Vaak zijn vijf of zes sessies al genoeg, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Een coachsessie duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten.
We evalueren regelmatig hoe het traject verloopt. Soms stuiten we tijdens het coachtraject op nieuwe vragen. Samen bepalen we of het zinvol is voor het behalen van jouw doel om het traject uit te breiden of juist nu (nog) niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je doel eerder bereikt. Ook dan bepalen we samen of het werken aan een nieuw doel passend is of dat we het traject pauzeren.

Wat kost een traject?

Enid training & coaching hanteert een particulier (vanaf € 100 per uur incl. BTW) en zakelijk tarief (vanaf € 125 per uur excl. BTW). Een persoonlijke intake van maximaal 30 minuten is gratis. Een coachgesprek duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten. Bij een traject op locatie kunnen reiskosten in rekening worden gebracht.

Waar vinden coachsessies plaats?

Op een plaats waar jij je goed bij voelt. Één op één in persoon (eventueel buiten) of online. Op verzoek kan ik ook workshops/trainingen geven voor kleine groepen met als thema’s o.a. persoonlijk leiderschap, communicatie en in balans zijn.

Wordt een traject vergoed door de zorgverzekering?

Helaas (nog) niet. Veel werkgevers willen bijdragen aan de vitaliteit van haar werknemers en willen de kosten voor coaching voor hun rekening nemen. Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.

Welke werkvormen zijn er?

Ik begeleid je tijdens een coachtraject met behulp van technieken vanuit oa:

  • NLP – gericht op leiderschap en communicatie
  • KATA Coaching – een bewezen effectieve manier van denken en doen om uitdagingen te realiseren (gebaseerd op challenge based learning). Het laat verbeteringen meetbaar zien en creëert een ritme van succes om in kleine stappen continue te verbeteren
  • Oplossingsgericht – de focus ligt op oplossingen in plaats van op problemen
  • Transactionele analyse – een persoonlijkheidstheorie ten behoeve van persoonlijke groei en verandering.
  • Systemisch werk – om ontstane situaties in breder beeld te krijgen
  • Human Design – holistisch, logisch en toetsbaar systeem van zelfkennis. Bied je de kans om je eigen ‘natuur” te ontdekken en te beginnen met jezelf goed te begrijpen en te accepteren.
  • Yoga en meditatie – ademtechnieken, oefeningen en meditaties die helpen ongewenste patronen en blokkades te doorbreken om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans te komen.

Daarnaast vormt mijn achtergrond een basis: jarenlange ervaring binnen de financiële dienstverlening in contact met particulieren en ondernemers, mijn ervaring als mantelzorger, ondernemerschap en procesmatig werken & denken. 

Op basis van welke ethische code wordt gewerkt en waar kan ik terecht bij klachten?

Enid Training & coaching is aangesloten bij NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Er is een code opgesteld – Global Code of Esthetics – De Internationale Ethische Code voor coaches, mentoren en supervisoren.

Lees hier meer over de code.

Verandering is de enige zekerheid; waarom zou je er bang voor zijn?

Niet helemaal gevonden wat je zocht?

Bel met 06 53 50 55 89 of mail naar info@coachenid.nl

Aangesloten bij NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

06 53 50 55 89

info@coachenid.nl

KvK nr. 60401745

BTW nr. NL001777169B76

© Enid training & coaching