Ervaringsverhalen

“Ik heb het ervaren als een waar cadeau en neem de geleerde lessen mee op het pad dat volgt”

“Een zonnebloem staat symbool voor levenslust, bewondering en toewijding ‘de mens die zijn hoofd naar het licht beweegt’. De zonnebloem wil geen straaltje zon missen en keert daarom als het donker begint te worden zijn bloem terug naar het oosten wachtend op haar geliefde zon in de morgen. Als dat geen bewonderingswaardig straaltje zelfzorg is! Dank Enid voor de afgelopen maanden waarin je mij geholpen hebt dichter bij mijzelf te komen en van daaruit stappen te zetten. Ik heb het ervaren als een waar cadeau en neem de geleerde lessen mee op mijn pad dat volgt. Misschien komen we elkaar onderweg nog eens tegen. Zou ik leuk vinden.”

Elise

“Ik wil rust”

Dit was haar eerste opmerking tijdens ons eerste contact. Haar lijf was uitzonderlijk moe. Haar gedachten gingen alle kanten op. Ze had zakelijk en privé géén focus meer. Slapen ging erg slecht en haar lijf had al verschillende andere signalen afgegeven die aangaven dat het echt anders wilde. “Ik doe nu alles in de laatste plaats voor mijzelf en wil mijzelf bewijzen. Ik wil mijn lichaam en geest rust geven.”

Tijdens een individueel coaching traject gebaseerd op mijn Vijf-V programma zijn we samen aan de slag gedaan. Samen onderzochten we wat voor haar werkte om te kunnen Vertragen en Verbinden met wat voor haar belangrijk is. Hoe ze bewijs- en prestatiedrang achter zich kon laten en ging Vertrouwen. Vertrouwen dat goed, goed genoeg is. Met focus op wat haar Vrijheid geeft waardoor ze vanuit rust weer kan Versnellen.

Hoe mooi dat ik na een aantal maanden zomaar een kort berichtje kreeg: “hier gaat alles goed en ook een stuk relaxter 😉”.

“… binnen korte tijd een fantastisch resultaat.”

“Door Enid heb ik de keuzes gemaakt die dicht bij mijn Essentie staan en dit heeft er voor gezorgd dat ik binnen korte tijd een fantastisch resultaat heb kunnen neerzetten.”

Rob

” … waardoor ik meer bereikt heb dan ik ooit van tevoren had verwacht.

“Ik vond het lastig om gefocust te blijven op mijn doelen en om met zelfvertrouwen hieraan te werken. Met Enid’s aanpak heb ik in 9 maanden geleerd om steeds stappen te blijven zetten, waardoor ik meer bereikt heb dan ik ooit van tevoren had verwacht. Dit heeft me niet alleen veel zelfvertrouwen gegeven, ik heb ook een fundamentele shift gemaakt om mijn energie flow voorop te stellen. Ik heb geleerd hoe ik mijn energiestaat kan veranderen, zodat ik in die flow kan blijven. Hierdoor kan ik met meer plezier leven en met focus werken aan mijn doelen. Enid heeft een daadkrachtige aanpak die warm en open is. Ze inspireert je om met een kritische blik naar jezelf te kijken en motiveert je! Ik kan je haar als coach zeker aanraden!”

Fenneke

“Dat kan diep raken en naar de essentie gaan.”

“Ik heb Enid leren kennen als een warme en krachtige vrouw die haar leiderschap neemt. Ze weet waar ze voor staat en waar ze voor gaat. Eerlijkheid betekent voor Enid: zeggen wat ze voelt en ziet bij de ander. En dat kan diep raken en naar de essentie gaan. Zo heb ik in contact als collega’s met haar nog meer geleerd om te vertrouwen op mijn intuïtie en gevoel ontwikkeld om mijn vrijheid en ruimte te pakken. Als trainer/coach zie ik haar oprechte aandacht voor de mensen, ze neemt de tijd en luistert. Haar rust is betoverend en geeft je het gevoel dat je de moeite waard bent en dat is de veilige basis om vanuit eigen kracht jouw stappen te kunnen zetten. Enid is een trainer/coach die ik iedereen gun.”

Marlies

“Zakken naar mijn gevoel en het loslaten van de angsten in mijn hoofd was noodzakelijk om de keuze vanuit mijn hart te kunnen maken.”

“Enid heeft mij begeleid tijdens mijn loopbaan switch de afgelopen periode. Al enige tijd was ik bezig om mijn loopbaan om te buigen, echter nu was het moment aangebroken om door te pakken. Een spannende fase met veel interne onrust. Hierbij kwamen allerlei interne dialogen op gang en belemmerende overtuigingen in beeld. Enid heeft me geholpen om te filteren wat van mij is en of de belemmerende overtuigingen van mezelf of van anderen zijn. Ook het zakken naar mijn gevoel en het loslaten van de angsten in mijn hoofd was noodzakelijk om de keuze vanuit mijn hart te kunnen maken. Uiteindelijk is het gelukt om mijn ego even opzij te zetten en de keuze te maken die bij mij past. Trots en dankbaar!”

Heidy

“Zeker een coach en trainer om aan te bevelen!”

“Tijdens deze zomerperiode heb ik in 6 avonden mijn kennis en vooral ervaring rondom NLP mogen bijspijkeren. Enid deed dit samen met Corry Markusse op een leuke, open en afwisselende manier. De diepgang die zij daarbij aanbracht in de opdrachten door doorvragen en oprechte interesse in de mens zonder daarbij het proces uit het oog te verliezen was waardevol. De vele onderwerpen die langs zijn gekomen, waarbij Enid bij verdieping de groep ook de informatie wist te geven laat een zeer goed begrip en ervaring van NLP zien. Zeker een coach en trainer om aan te bevelen!”

Erik

“Dagelijks ben ik je dankbaar.”

“Hi Enid,

en dan is hier de dag… 30 juni. Dat was de datum die ik had gemarkeerd. Wat ik precies wilde? Tijd voor mijzelf, rust, ruimte voor ontwikkeling en een relaxte moeder… dat klonk best ambitieus en nog zijn er soms dagen dat ik mijzelf eraan moet herinneren. 

Maar, vier je successen:

– ik ben bezig met mijn sollicitatiebrief;

– agenda die voldoet aan zaken waar ik blij van word;

– heb hierdoor ontdekt dat ik kwaliteitsmanagement ook heel leuk vind. 

Daarom zit ik nu op een terrasje te genieten van koffie. En nog even over de relaxte moeder: er moesten hapjes worden gemaakt voor school. Ik heb een pak kant en klare pannenkoeken gekocht! No shame!

Dank je wel voor alles wat je mij hebt laten inzien. Dagelijks ben ik je dankbaar. Ik denk regelmatig terug aan onze sessies en inmiddels vind ik ‘egoïsme’ een mooie eigenschap van mijzelf. 

Liefs,

“Geen depri-periode gehad whatsoever … voor het eerst in – pak ‘m beet – 10 jaar”

Emoties namen hem op willekeurige momenten volledig over. Ook tijdens contact met anderen, zo ook tijdens ons kennismakingsgesprek. Hij gaf aan: “ik wil dingen leren vergeten!”. Eigenlijk was hij heel erg sociaal maar toch al zo’n 10 jaar zonder relatie waardoor hij zich alleen voelde. Gedreven door angst had hij niet meer de controle over zichzelf. Hij wilde graag iedereen een plezier doen en nee zeggen vond hij echt moeilijk. Vaak verdronk hij in zijn werk want dan hoefde hij de emoties niet te voelen. We hebben de tijd genomen om te leren vertragen. Van hieruit leerde hij hoe hij zich stapje voor stapje weer kon verbinden met de onafhankelijke man die zijn leven inricht zoals hij dat wil. Het aanbrengen van structuur in zijn leven gaf hem vertrouwen waardoor hij veel beter voor zichzelf ging zorgen. Er kwam ruimte om naar het verleden te kijken met andere ogen. Hoe mooi is zijn inzicht dat verdriet ook een uiting is van houden van …. Geweldig om een jaar na onze laatste sessie het volgende bericht te ontvangen: “privé en zakelijk gaat allebei top 😊. Geen depri-periode gehad whatsoever… Voor ’t eerst in – pak ‘m-beet – 10 jaar. Ik ben helemaal ‘in de bloei gekomen’. De sessies met jou hebben daar echt bij geholpen… Voel me echt happy en ga er vol tegenaan. Doen waar je je lekker bij voelt… (van jou geleerd 😊).”

“Enid heeft ervoor gezorgd dat ik steeds weer zelf het stuur in handen nam en zette mij aan tot actie, stap voor stap.”

“Enid heeft mij in eerste instantie begeleid in een loopbaantraject. In dit traject heb ik besloten om een loopbaanswitch te maken en mediator te worden. Zij heeft mij laten zien waarom dit beroep bij mij past en dat ik hier heel veel energie van krijg. Na het loopbaantraject heb ik de begeleiding voortgezet om te kijken hoe ik deze switch kan gaan maken. Ik ben nu bezig om een eigen praktijk op te zetten. Enid heeft ervoor gezorgd dat ik steeds weer zelf het stuur in handen nam en zette mij aan tot actie, stap voor stap. Elke actie hield ik bij via het stappenplan verwachting, check, gebeurd en geleerd. Dit heeft echt effect en je leert er veel van. Erg fijn was ook dat Enid overal een positieve draai aan weet te geven, zodat je dat zelf ook leert te doen. Tenslotte heeft ze ook diepgaandere problemen aangepakt wat heeft geleidt tot betere relaties in mijn gezin en familie en tot meer zelfvertrouwen.”

Rieke

“Maar ineens ging de knop om.”

“Eind maart ben ik gestart met een coachingstraject bij Bureau Groots Groeien. Door Corry Markusse ben ik gekoppeld aan Enid van der Eerden. Dit terrein is nieuw voor mij. Ga ik mezelf nu blootleggen? Wil ik praten over de belemmeringen die ik ervaar, durf ik verder te kijken en mijn missie te formuleren? Het antwoord is duidelijk: Ja dit wil ik. In mijn eerste ontmoeting met Enid worden mijn kernkrachten door middel van een spel duidelijk. Dit vormt de basis voor de komende 7 maanden. Wat volgt zijn 2 wekelijkse sessies met gesprekken, acties en geleerde lessen. En dit kan vrij confronterend zijn. De eerste paar maanden kwam ik mezelf erg tegen en viel ik nog weleens terug in mijn oude patroon. Maar ineens ging de knop om. Enid weet je goed door te zagen en duidelijk te laten zien waar de focus moet liggen. Op het eind van elke sessie maak je voor jezelf de stand van zaken op. Hoe gaat het, welk punt geef ik aan mezelf, wat ga ik de komende 2 weken doen om dichter bij mijn missie te komen. En dit heb ik volbracht nog voor mijn eigen gestelde einddatum! Ik ben Enid en Bureau Groots Groeien heel dankbaar voor deze ervaring. Ik ga verder met mijn volgende hoofdstuk…”

Patrick

“Ze neemt je mee, staat naast je en geeft je de ruimte die je wenst.”

“Ik ken Enid sinds enige jaren als coach en yoga instructeur. Afgelopen periode heb ik in 6 bijeenkomsten kennis mogen maken met haar expertise rondom NLP. De workshopsessies, gegeven door Enid en haar collega Corry Markusse, waren avonden waarbij kennis en ervaring gedeeld werden middels een combinatie van theorie en oefening. De betrokkenheid, bevlogenheid van Enid zorgt er mede voor dat deelnemers zich gezien, gehoord en veilig voelen. Daarmee konden stappen gezet worden. Enid laat je ervaren wat NLP voor je kan doen. Ze neemt je mee, staat naast je en geeft je de ruimte die je wenst. Aan heel haar zijn voel je dat Enid weet waar ze het over heeft. Je merkt dat het ontwikkelen van haar expertise haar ook als mens heeft doen groeien.”

Mariëlle

“Werken met elkaar vanuit een natuurlijke klik en wederzijds vertrouwen.”

“Een wijze vrouw en warme, attente collega is Enid voor mij. Werken met elkaar vanuit een natuurlijke klik en wederzijds vertrouwen. Brainstormen, plannen maken en deze tot uitvoer brengen zijn voor haar gemakkelijk. Bovenal is haar toewijding groot om zelf te blijven reizen zodat zij haar coachees optimaal blijft ondersteunen.”

Corry

“Een bevlogen trainer die alle deelnemers in een vogelvlucht meenam in het doorzien van onszelf en de ander.”

“Ik heb Enid afgelopen zomer leren kennen als trainer van de workshop: Kennismaken met NLP. Gedurende 6 avonden werden wij door haar meegenomen in de wereld van NLP. Enid was een bevlogen trainer die alle deelnemers in een vogelvlucht meenam in het doorzien van onszelf en de ander. Vooral de goede voorbereiding van de flip-overs maakte alles snel helder en duidelijk voor de visuele onder ons. De praktijkvoorbeelden maakte het voor alle deelnemers meer dan de moeite waard.”

Mieke

Hier komt binnenkort vast jouw ervaringsverhaal dat anderen inspireert.

Aangesloten bij NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

06 53 50 55 89

info@coachenid.nl

KvK nr. 60401745

BTW nr. NL001777169B76

© Enid training & coaching