#eensparklevoorjou en Cancer Survivors Day

door | mei 23, 2022 | Blog

Gratis yoga- & meditatieles voor mensen met (en na) kanker bij Om Yoga.

Binnenkort is het Internationale Cancer Survivors Day. Een dag om stil te staan bij de ziekte, aandacht te vragen voor het feit dat iedereen ermee te maken kan krijgen, maar vooral om het leven (met of) na kanker te vieren. Cancer Survivors Day bestaat al 34 jaar, maar is in Nederland nog niet zo bekend. Vorig jaar startte online magazine en community Shit or Shine daarom de actie #eensparklevoorjouDit jaar wordt de actie uitgebreid met diverse Sparkle-activiteiten door het hele land speciaal voor mensen die met kanker te maken hebben.

Cancer survivor ben je vanaf het moment dat je de diagnose kanker hebt gekregen tot het moment waarop je nu bent in het leven. Cancer survivors vinden het vaak moeilijk om de draad na hun behandelingen weer op te pakken. De omgeving denkt dat ze weer ‘beter’ zijn als de behandelingen tegen kanker achter de rug zijn, maar niets is meer hetzelfde. Dat blijkt ook uit onderzoek:

65% van de cancer survivors houdt last van gevolgen. Van hen heeft 40% bijvoorbeeld last van concentratieproblemen, seksuele problemen (44%) of vermoeidheid (68%). Maar liefst 57% van de respondenten voelt onbegrip van collega’s, leidinggevenden en werkgevers voor ‘late gevolgen’.

Shit or Shine wordt sinds oktober 2020 gemaakt door en voor vrouwen met en na kanker. Daarbij staat positiviteit centraal: met oog voor de shit, maar focus op de shine! Dat doet Shit or Shine o.a. met:

• Gratis online magazine Met wekelijks nieuwe blogs en artikelen over onderwerpen waar je mee te maken kan krijgen als je kanker hebt, of hebt gehad.

• Sparkle-club Een laagdrempelige online ontmoetingsplek, waar je in contact komt met andere ervaringsdeskundigen.

• Challenges en trainingen Gratis challenges en betaalde trainingen die vrouwen met en na kanker helpen bij het werken aan hun herstel, het opbouwen van energie en het vormgeven van hun leven.

• CoachClub Laagdrempelige toegang tot erkende coaches op het gebied van kanker.

Als één van de coaches van de CoachClub van Shit Or Shine organiseer ik ter ere van Cancer Survivors day op donderdag 2 juni (aanvang 10.00 uur) en zaterdag 4 juni (aanvang 11.00 uur) een gratis yoga- en meditatieles. Deze les is gericht op energie activeren, blokkades doorbreken en rust brengen en wordt georganiseerd in samenwerking met Om Yoga. Aanmelden via info@coachenid.nl.

Locatie: Om Yoga studio, Olmenlaan 3, 5261 XL Vught

(makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer & gratis parkeren naast locatie)

Liefs, Enid

#eensparklevoorjou

Wanneer je dit leest en je vindt het waardevol, deel het dan in je netwerk of op Social Media om te laten zien dat je het waardeert. Dat zou ik super fijn vinden. Je zorgt dan niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen! Wil je graag eens sparren of hulp om te stralen? Laat het me weten via info@coachenid.nl en ik neem contact met je op.