“If you let yourself be successfull, you shall be succesfull.

door | apr 28, 2020 | Blog

De wereld waarin we nu leven vraagt veel van ons. We worden overspoeld met informatie en angst. Prikkels vanuit verschillende kanten komen continue op ons af. De veranderingen gaan sneller dan ooit. Zoals Zygmunt Bauman (socioloog) ooit zei ”verandering is de enige constante, onzekerheid de enige zekerheid”. Dit vraagt om nieuwe vaardigheden die ons helpen om het leven overzichtelijker en realiseerbaar te maken.

Hoe positief denkwerk je succesvol maakt

#watwelkan… deel 4

Even terug naar de vorige #watwelkan… Hoe fijn is het om te vertragen en echt verbinding te kunnen maken met datgene wat voor jou zo belangrijk is. Wat gebeurt er met je als je dagelijks je doel en missie hardop tegen jezelf zegt? Hoe gaaf dat je zo kunt voelen waarom je voor dit specifieke doel binnen nu en 9-12 maanden wilt gaan. Positief denkwerk zorgt ervoor dat je dit doel ook echt gaat bereiken!

Positief denkwerk begint bij jezelf. Denk in mogelijkheden en leg de verantwoordelijkheid bij jezelf. Kies voor het leven (het meervoud van lef). Negeer woorden als maar, moeten, moeilijk, proberen en waarom. Gebruik liever: en, kunnen, willen, mogen, nog niet zo makkelijk, doen, gaan, hoe komt het dat…. Ook al is het in het begin nog niet altijd zo makkelijk je wordt je al snel bewust van je manier waarop je communiceert met jezelf en anderen.

Verleidingen, gewoontes, overtuigingen, patronen, gebeurtenissen uit te verleden zorgen ervoor dat we graag willen vasthouden aan datgene wat je kent. Dit verklaart waarom het soms zo moeilijk is om de doelen die we toch echt zelf hebben gesteld te kunnen realiseren. Belangrijk is het om de motivatie vast te houden. Jij bepaalt zelf naar welke stemmetjes je luistert. Er is niet één methode hoe je dit kunt doen. Voor de één werkt hardlopen, bij de ander creatief bezig zijn, te spelen en lachen met de kinderen, vrienden of collega’s en misschien is het voor jou wel yoga, meditatie of het luisteren naar muziek.

Voel in je lijf wat voor jou werkt om je gewoontes te doorbreken en weerstand te bieden aan (oude) overtuigingen en patronen. Kies daarom voor dagelijks vertragen, echt verbinding maken met je doel&missie en positieve taal. Zelf helpt het mij om er een dagelijkse discipline van te maken. Kies ervoor om de komende dagen antwoord te geven op de vraag: “Hoe kom ik er rond voor uit wat ik wil bereiken?”. Experimenteer en ervaar in kleine stappen. Elke ervaring, elke geleerde les is een succes!

Volg je eigen kompas want dat is van onschatbare waarde. En weet dat je hulp mag vragen daar waar je er zelf even niet uitkomt. Stuur me een berichtje via info@coachenid.nl en ik neem contact met je op!

Wanneer je dit leest en je vindt het waardevol, deel het dan in je netwerk of op Social Media om te laten zien dat je het waardeert. Dat zou ik super fijn vinden. Je zorgt dan niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen!

Binnenkort meer #watwelkan…

Liefs, Enid