“Door eerlijk te zijn naar mijzelf creëer ik passie en plezier!

door | apr 14, 2020 | Blog

Als je een doel en een missie hebt is het belangrijk dat je die niet alleen met je hoofd mee op reis neemt. Daarom nu vertragen en verbinding maken

#watwelkan deel 3

De wereld om ons heen staat op zijn kop en daarom wil ik je meenemen in #watwelkan… waarbij goed zorgen voor jezelf en anderen voorop staat. Door jezelf bewust te zijn van datgene wat er allemaal is kun je veel meer gaan waarderen wat je wel hebt. En hoe mooi dat je dit op een paar hele simpele manieren op elk moment van de dag kunt doen, dus blijf mee experimenteren. Houd je zeker aan de regels vanuit de overheid en het RIVM en maak tijd voor #watwelkan…

In #watwelkan… deel 2 ben je aan de slag gegaan met het formuleren van je doel en je missie. Waar heb jij je focus op gezet? Welk doel gaat jouw leven richting geven? Misschien is het iets waar je al heel lang naar verlangt of iets dat onlangs plotseling in je opkwam. Misschien heeft het te maken met je werk, je relatie of je gezondheid? Het belangrijkste is dat jouw doel een uitdaging voor je is waar jij voor wilt gaan binnen nu en 9-12 maanden. En je weet nog niet zeker of je het kan realiseren. Een doel dat gekoppeld is aan je missie (hogere doel) wordt voor jou een echt relevante uitdaging. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe het komt dat jouw doel zo belangrijk voor je is. Hiermee heb je je missie (je hogere doel op langere termijn) geformuleerd.

Als je een doel en een missie hebt is het belangrijk dat je die niet alleen met je hoofd mee op reis neemt. Daarom in deze #watwelkan… de stappen 3 & 4 waarin je gaat vertragen en verbinding maakt.

Stap 3

Ga “bewust ademhalen”(zie #watwelkan…1). Dit kan zittend, staand of lopend. Kies wat voor jou werkt. Leg je handen op je hart en maak je ademhaling lang en diep. Adem naar je hart. Voel je hart onder je handen en voel de dankbaarheid die jij voor het leven hebt. Misschien komen er momenten langs die je onlangs in je dankbaarheidsboekje schreef of misschien wel iets heel anders van veel langer geleden. En terwijl je je hart diep van binnen voelt kloppen blijf je rustig doorademen. En als je zo in contact bent met jezelf en alles en iedereen om je heen, sta dan stil bij jouw doel. Stel je voor dat het er al helemaal is. En zie wat je ziet. Wat doe je? En hoor wat je hoort als jij je doel bereikt. En terwijl je dat ziet en hoort, voel ook eens in je lijf hoe trots je op jezelf bent als jij je doel bereikt hebt. Voel je lijf…..!

En neem nu je missie. Voel in je lijf hoe het is om die te volgen. En zie jezelf ook nu in die situatie alsof je het al hebt. Voel in je lijf hoe het is om daar te zijn en dat te hebben. Terwijl je de beelden ziet, merk op wat er in je lijf gebeurt. Wat gebeurt er in je lijf als jij doet waar jij ECHT blij van wordt. Voel je lijf! Neem de tijd …..voel je hart. Adem eens diep in en weer helemaal uit. Voel je voeten op de grond en merk op wat er nu anders is. Je hele lijf weet nu wat jouw doel en missie zijn. Zeg ze allebei een keer hard op. Hoe is het om dit zo uit te spreken? Herhaal dit minimaal 3 keer.

Zelf vind ik het altijd fijn om te werken met muziek. Speel muziek die jij fijn vindt aan het einde van stap 3.

Een toepasselijk nummer bij het doorvoelen van je doel en missie vindt ik “There Is a Place” van Wild Roses (https://open.spotify.com/track/1MSHkjH5UnxU7nMKaTrquV?si=utQHBd14SAifRXjwyit7CA).

Of “New Life” van Paul Cardall (https://open.spotify.com/track/1Ms1KKInSHA9KVWQpWgVhR?si=S3lKoqS1Ta2PP8JjnyMjPw)

Ook mooi is: “Just a wish” van Julie Zorrilla (https://open.spotify.com/track/0bRcxd5RsX7mKKKQpqLYUE?si=7qSOxn6YRp-E3XASpX4aLA).

 Stap 4

Blijf met de aandacht bij jezelf. Pak je aantekeningen en check je oorspronkelijk geschreven doel en missie. Voelen ze helemaal goed zo….heel goed. Wil je ze aanpassen….ook helemaal goed. Neem er de tijd voor. Herhaal waar nodig stap 3 en 4 nogmaals.

Ik weet niet hoe het nu met jou is. Mij brengt het formuleren van mijn nieuwe doel en doorvoelen van mijn missie energie. Hoe gaaf is dat! En weet ook nu weer datgene wat je aandacht geeft groeit. Blijf daarom dagelijks je doel en missie hardop tegen jezelf zeggen. Heb je muziek gebruik bij stap 3 speel die dan ook dagelijks minimaal een keer af. En nu ook niet de komende dagen je doel en missie al vertellen tegen al die lieve mensen die je spreekt.

Binnenkort meer #watwelkan…

Wil je graag eens sparren of hulp bij het verbinding maken met jouw doel/missie? Stuur me een berichtje via info@coachenid.nl en ik neem contact met je op!

Wanneer je dit leest en je vindt het waardevol, deel het dan in je netwerk of op Social Media om te laten zien dat je het waardeert. Dat zou ik super fijn vinden. Je zorgt dan niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen !

Liefs, Enid