“Doelen geven je leven richting

door | apr 1, 2020 | Blog

Door jezelf bewust te zijn van datgene wat er allemaal is

kun je veel meer gaan waarderen

#watwelkan… deel 2

De wereld om ons heen staat op zijn kop en daarom wil ik je meenemen in #watwelkan… waarbij goed zorgen voor jezelf en anderen voorop staat. Door jezelf bewust te zijn van datgene wat er allemaal is kun je veel meer gaan waarderen wat je wel hebt. En hoe mooi dat je dit op een paar hele simpele manieren op elk moment van de dag kunt doen, dus blijf mee experimenteren. Houd je zeker aan de regels vanuit de overheid en het RIVM en maak tijd voor #watwelkan…

Voordat we verder gaan. Wat beweegt jou eigenlijk om te doen wat je doet? Ben je echt tevreden en sta je volledig in je kracht? Of zou je liever iets heel anders willen doen? Thuis, op je werk of in een relatie? Misschien ook wel op het gebied van gezondheid nu een vitaal immuunsysteem van levensbelang blijkt te zijn. Wat zou jij graag willen bereiken?

Het is nu tijd om focus te zetten op wat je echt wil. Een doel nastreven geeft je een gevoel van controle, richting en zin. Iets om voor te werken en naar uit te zien. Een doel geeft structuur en leert je tijd in te delen. Door de weg naar je doel op te delen in kleine stappen vereenvoudigt ons leven. Een doel hebben geeft je zelfrespect want elke stap is een geleerde les die je een mentale opkikker geeft. Vaak leren we op de weg naar ons doel iets nieuws en komen we in contact. Of dat nu fysiek op 1,5 meter is of digitaal; het maakt allemaal niet uit. In #watwelkan… help ik je in een aantal stappen op weg:

Stap 1:

Voor welke uitdaging tussen nu en 9-12 maanden wil je gaan? Waar wil je naar toe? Wat is noodzakelijk of wil je verbeteren/veranderen? Waar wil je over een jaar vol trots over vertellen? Wat zie je jezelf doen en wat merken anderen daarvan op? Hoe voelt dat? Wat gebeurt er? En wat is er zo aantrekkelijk aan? Door deze vragen te beantwoorden formuleer je duidelijk wat jou doel is voor de komende maanden. Schrijf hem zo concreet mogelijk op.

Stap 2:

Een doel dat gekoppeld is aan je missie (hogere doel) wordt voor jou een echt relevante uitdaging. Beantwoord daarom de vraag: Hoe komt het dat ………… (benoem je doel) zo belangrijk voor mij is? Blijf deze vraag 5-10 keer herhalen bij elk antwoord dat je geeft. Op deze manier laat jouw missie zich formuleren. Tip: vraag iemand anders je deze vraag steeds opnieuw te stellen. Alleen die ene vraag en verder niets. Neem zelf de tijd voor je antwoord. En weet, elk antwoord is goed. Schrijf nu ook je missie op.  

Als je een doel en een missie hebt is het belangrijk dat je die niet alleen met je hoofd mee op reis neemt. Daarom in de volgende #watwelkan… de volgende stappen: vertragen en verbinding maken.

…en weet ook nu weer datgene wat je aandacht geeft groeit. Het enige wat nodig is, is alles wat je in je hebt.

Wil je graag eens sparren of hulp bij het achterhalen van jouw doel/missie? Stuur me een berichtje via info@coachenid.nl en ik neem contact met je op!

Wanneer je dit leest en je vindt het waardevol, deel het dan in je netwerk of op Social Media om te laten zien dat je het waardeert. Dat zou ik super fijn vinden. Je zorgt dan niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen !

Liefs, Enid